Welk fruit mag een hond?

De hond maakt zelf vitamine C aan, daarom zou je je hond eigenlijk geen groenten of fruit hoeven geven. Het is namelijk zo dat honden geen extra vitaminen uit fruit en groenten halen. Als je je hond toch wat fruit zou willen geven, dan kun je het beste kleine stukjes geven. De grotere stukken zijn weer lastiger te verteren. Druiven moet je nooit aan je hond geven! Deze zijn namelijk giftig en dat kan ernstige gevolgen hebben door de gezondheid van je viervoeter. Je kunt eventueel ook groenten geven, maar geef dan verteerde groenten (de kans op braken is anders erg groot). Je hond heeft geen enzymen om groenten goed te kunnen verteren.

Fruit dat je hond mag eten

Welk fruit mag een hond eten? Daar gaan we nu een antwoord op geven. Je hond mag namelijk appel, peer, banaan, kiwi, sinaasappel, grapefruit, mandarijn, aardbeien, bessen, frambozen, abrikozen, pruimen, perziken, mango, papaja’s, ananas en meloen. Andere fruitsoorten kun je beter vermijden. Sommige fruitsoorten zijn giftig en dit kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Er zijn genoeg fruitsoorten die je hond wel mag hebben.

Fruit geven aan je hond

Als je je hond graag fruit wil geven, zorg er dan voor dat je de hond kleine beetjes fruit gaat geven en niet dagelijks. Je kunt er wat bijzonders van maken en bijvoorbeeld in de zomerdag de hond meloen geven, zodat de hond extra vocht binnenkrijgt. Maar het hoeft geen gewoonte te worden dat je je hond fruit geeft, want honden hebben het eigenlijk niet nodig. Toch willen we als baasje vaak de hond wat lekkers geven en als je hond dol is op fruit, dan is het logisch dat je daar wat mee wil doen. Zorg er dan in ieder geval voor dat je weet welk fruit je hond mag eten. Let er op wat je hond lekker vindt en dan kun je met dat fruit je hond belonen. Houd het bovenstaande lijstje er bij, want dan weet je welk fruit je hond mag eten. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat het mis gaat, want deze soorten fruit mag je hond eten (in kleine stukjes en met mate).

About the author