Mag een hond banaan?

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen is mag een hond banaan? Sommige honden zijn namelijk erg gek op fruit en dan zou je toch zomaar een stukje banaan met je hond kunnen delen? Niet alle honden zijn dol op fruit, sommige honden snuffelen er aan en draaien zich om. Bananen zijn afkomstig van de bananenplant en zijn voorzien van een dikke schil. Het vruchtvlees laat snel los van de schil en zit vol voedingswaarden. Voor mensen bevat een banaan mangaan, kalium, magnesium, koper, fosfor, ijzer, selenium, natrium en fluor. Honden halen geen extra vitaminen uit fruit, maar een hond mag wel een stukje banaan hebben. Banaan is niet giftig voor honden.

Hoeveel banaan mag een hond?

Een hond mag een banaan eten. Maar als je een hond een banaan wil geven, geef hem dan alleen maar kleine stukjes. Sommige honden lusten nou eenmaal graag fruit, maar let er dan goed op wat je gaat geven, hoe vaak en hoe groot de stukken zijn. Kleine stukjes fruit zijn niet erg (let wel op dat het fruit niet giftig is voor honden). Als je grotere stukken banaan geeft aan je hond, dan zijn de stukken lastiger om te verteren dus pas daar goed mee op! In bananen bevindt zich ook kalium en dat is goed voor de botten van de hond. Ook zijn er honden die de zachte structuur van de bananen erg lekker vinden.

Een hond mag banaan

Je hebt nu een antwoord op de vraag, want een hond mag dus banaan eten. Wanneer je je hond een stukje banaan wil geven en je wil dat hij er voor werkt, dan kun je de banaan in een Kong stoppen (let op kleine stukjes). De hond zal er dan wat voor moeten doen, hij zal de banaan uit de Kong moeten likken. Het is ook ideaal om dit speeltje te gebruiken wanneer je hond snel eet, want hierdoor zal de hond langer moeten doen over zijn eten. De Kong zorgt ervoor dat de hond slechts kleine beetjes eten tegelijkertijd kan eten, het schrokken is voorbij. Houd de Kong goed schoon, soms blijven er restjes achter!

Pas op met banaan bij de hond..

Als je een oudere hond hebt of je hebt een pup die last heeft van een moeilijke stoelgang, is het niet raadzaam om aan je hond banaan te geven. Bananen kunnen een stoppende werking hebben op de stoelgang van je hond en dat moet voorkomen worden. Teveel bananen zijn niet goed voor je hond dus let goed op hoeveel je hond binnenkrijgt!

About the author