20161102_114159

Kerstversiering en honden

De kerstperiode waarin we graag het huis versieren is weer aangebroken. De kerstversiering maakt het in huis vaak knus en gezellig, maar ook daarmee moeten we weer oppassen met onze trouwe viervoeters. Sommige honden zijn erg nieuwsgierig, anderen zullen niets doen met de kerstboom, maar let altijd goed op!

Hulst in de woonkamer

In hulst vind je twee stoffen en dat zijn cafeïne en theobromine. Het zijn dan wel lagere concentraties dan in bijvoorbeeld chocolade, maar deze stof is wel giftig voor honden. Het zijn de giftige stoffen in de plant die ervoor zorgen dat je op moet passen dat je huisdieren hiervan niets eten.

Kerstster en huisdieren, pas op!

Als je een kerstster in de kamer hebt en je hebt een pup in huis die overal aan zit, zet de kerstster dan ver weg (of koop er geen, er zijn genoeg andere niet giftige mooie planten), zodat hij er niet bij kan. Vroeger werd gezegd dat de kerstster heel erg giftig was, maar het zou in de praktijk meevallen volgens sommige onderzoekers. Maar we willen geen enkel risico nemen dus let goed op. Als je huisdier iets van de kerstster binnenkrijgt, kan hij maag- en darmklachten krijgen, niet willen eten en sloom worden, ook braken kan er bij horen. Meestal gaat het vanzelf over maar pas goed op! Voorkomen is beter dan genezen.

Kerstversiering

Veiligheid is belangrijk als je dieren hebt en toch een kerstboom in je woning wil plaatsen. Als je bewegende dingen in de kerstboom hangt, dan is dat voor honden en katten erg interessant. Sommige honden zullen er niets mee doen, maar je hebt er altijd nieuwsgierige boefjes bij zitten. Hang ook geen eten in de kerstboom! Lampjes in de boom is leuk, maar houd het veilig en doe ze NIET aan wanneer je weggaat!

Kaarsen? Pas goed op met hondenstaarten!

Een vrolijke hond is leuk, maar heb je kaarsen op tafel staan dan moet je goed oppassen. Zet de kaarsen neer op een plek waar de honden niet komen of houd het goed in de gaten. Maar wanneer je de kaarsen op tafel hebt staan en de hond loopt er steeds voorbij, dan heb je alleen maar stress en daarom kun je maar beter op tijd maatregelen nemen! Er zijn genoeg andere manieren om het gezellig te maken in huis!

We willen je hele fijne feestdagen toewensen en vooral een veilige en mooie tijd met je viervoeters!

About the author