15902861_1707518489560831_1945588653_o

Oud en nieuw met de hond en daarna?

Het nieuwe jaar is begonnen. Hoe heb jij het er vanaf gebracht met je hond(en) op Oudejaarsavond en in de Nieuwjaarsnacht tijdens het vuurwerk? Veel mensen houden van een feestje en gaan uit of gaan naar vrienden. Maar als je een hond hebt, dan zorg je daarvoor en daarom blijven veel honden en katten baasjes met oud en nieuw thuis. Ze nodigen mensen thuis uit, of kijken een avondje tv met andere gezinsleden. Ze laten hun, vaak angstige, huisdier niet alleen in huis achter.

De dagen na oud en nieuw

Ook de dagen na oud en nieuw kan het nog steeds flink knallen en daar kunnen de honden fel of angstig op reageren! Houd daarom de hond nog aan de lijn. De schrik kan er nog in zitten van de afgelopen dagen. Je kunt ook proberen in gebieden te lopen waar geen vuurwerk is, of waar je het niet hoort, als jij je honden los wil laten (maar hoe weet je dat zeker?). Ben er altijd op bedacht dat er nog steeds geknald kan worden! Sommige honden zien jou schrikken en schrikken dan zelf ook. Als je zelf niet schrikt of het niet laat merken, dan zal je hond de angst ook niet snel overnemen. Toch is het niet bij alle honden te herleiden waarom ze bang zijn of bang worden voor het sissen en het knallen. Houd er dus gewoon rekening mee en neem geen enkel risico dat je hond in paniek wegloopt. Een nieuw jaar ligt voor ons, heb jij al voornemens gemaakt voor jou en je hond!

Heb je al nieuwe voornemens gemaakt voor dit jaar samen met je hond?

 • Meer wandelen? Niet even vlug de hoek om en weer terug, maar echt de tijd te nemen omte zien wat je hond doet tijdens een wandeling en samen de natuur ontdekken, weer of geen weer!
 • Workshops volgen? Om je hond beter te leren kennen of om inzicht te krijgen wat er bij de hond past of waar jij zelf meer behoefte aan hebt?
 • Meer een op een aandacht voor de hond? Weg met die telefoon tijdens het wandelen en lekker samen genieten van een moment van jullie twee!
 • Meer samen trainen en spelen? Hierdoor kunnen de basis commando’s herhaald worden!
 • Consequenter zijn? Sommige honden hebben het echt nodig, als baasje geven we vaak veel toe als de hond ‘zielig’ kijkt, maar wat is beter voor de hond? Een duidelijke en consequente baas geeft de hond vertrouwen.
 • Samen op vakantie? Misschien wel voor de eerste keer naar zee samen om even te ontspannen!
 • Het zijn allemaal gezellige activiteiten, die je samen met je hond kunt doen. Besteed gerichte aandacht aan je hond. Kijk wat je hond nodig heeft en speel daar op in. Op die manier geniet je optimaal van elkaar. Blijf de uitdaging zoeken en zo wordt de band met je hond steeds sterker.

  Een heel nieuw jaar voor de boeg, waarin er veel mogelijk is. Sta ook stil bij wat je met je hond wil bereiken dit jaar. Een mooi moment om even de tijd te nemen en te kijken naar je trouwe viervoeter, waar worden jullie samen gelukkig en blij van? Wij gaan er in ieder geval weer een mooi jaar van maken, met veel mooie wandelingen samen!

  About the author